IIDA ARCHISHIP STUDIO
  • Top
  • NewsNews
  • On going worksOn going works
  • About IASAbout IAS
  • WorkflowWorkflow
  • PublicationPublication
  • RecruitRecruit
  • ContactContact
  • AccessAccess
  • Library&cafeLibrary&cafe
  • EnglishEnglish
自然と住民が交差する集合住宅
HOUSING

横須賀市営鴨居ハイム
Yokosuka Kamoi Housing

自然と住民が「交差する」をコンセプトとした築40年の集合住宅建替である。微地形を利用し、南側一般住棟と既存緑地帯をはさんでのシルバー棟を配置し、地域住民が自由に通り抜けられるよう、貫通する緑地帯を設けている。各住戸前設けた共用スペースは住民同士の交流を促すことを意図している

It is a reconstruction project of a 40 years old apartment. The
main concept is to make a intersection of nature and residents.
We put a green line all people are able to go through freely by
using the original geography. Common spaces prompt having a
communication between residents.

Design
10/2002-5/2005
Construction
6/2005-3/2009
Location
Yokosuka City,Kanagawa
Total Floor Area
11901.0㎡
Structure
RC+S
Floors
3/0
Award
Yokosuka Kamoi Housing
Esquisse Competition(First Prize)