IIDA ARCHISHIP STUDIO
  • Top
  • NewsNews
  • On going worksOn going works
  • About IASAbout IAS
  • WorkflowWorkflow
  • PublicationPublication
  • RecruitRecruit
  • ContactContact
  • AccessAccess
  • Library&cafeLibrary&cafe
  • EnglishEnglish
既存建物を環境装置へと変換する仕組み
CULTURAL
EDUCATION

横浜国立大学建築学棟リニューアル
Yokohama National Univ. Architecture and Building Science Dept.

横浜国立大学建築棟の改修計画である。研究室が多くを占める5~8階では南北の通風を確保したラウンジ空間新設し、異なる研究室に属する学生たちが、明るく開放的な環境のしたで互いの気配を感じながらも、快適な居場所を確保できるよう計画した。60mm角の鉄骨で構成されるグリーンウォールには、計16種類もの植物が植えられて建物全体が季節の衣替えをするように被覆される構成になっている。

This is a renovation of an architecture building of Yokohama
National University. The upper floors almost occupied with lab
have lounge spaces with northern and southern side’s good
ventilation. The scheme is to make a comfortable space in
which all students feel existences each other sharing a open
and bright environment. The green walls have sixteen kinds of
vegetation and shows us different faces each seasons.

Design
1/2008-5/2008
Construction
7/2008-3/2009
Location
Yokohama,Kanagawa
Total Floor Area
3142.76㎡
Structure
RC
Floors
9/1